Barion Pixel
[adinserter block="1"]

LMP: Nincs a Fidesznek épeszű magyarázata arra, miért nem utazhatnak ingyen a szociális dolgozók

Szerző: | 2020. november 29., 10:11 | Belföld

Ungár Péter sajtótájékoztatója Forrás: Facebook-videó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egy nemrég kiadott kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozók és a koronavírus elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók ingyenesen vehetik igénybe a tömegközlekedési eszközöket. Bár azt már a kormány is elismeri, hogy a járvány elleni védekezésben aktívan szerepet vállalnak a szociális dolgozók is, ennek ellenére kimaradtak az ingyenes utazást biztosító rendeletből – hívja fel a figyelmet az LMP vasárnapi, Ungár Péter országgyűlési képviselő által jegyzett közleménye.

Mint tájékoztatnak, az erre vonatkozó írásbeli kérdésukre az ágazatért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma „annyit válaszolt, hogy a baloldal szörnyű és, hogy »a kormány a vészhelyzet ideje alatt folyamatosan vizsgálja a koronavírus világjárvány elleni védekezésben fokozottan közreműködőket segítő intézkedések lehetőségét«.” Vagyis szerintük „épeszű magyarázatot” nem tudott erre adni a kormány. – Az, hogy racionális érvekkel nem magyarázható a szociális szektor ismételt megalázása, onnan is látszik, hogy a kormánypárti, debreceni városvezetés külön döntéssel a szociális dolgozóknak is biztosította a helyi tömegközlekedésen az ingyenes utazást – jegyezték meg.

– Nincs érv, ami miatt az egyszeri bérkiegészítés után most az ingyenes utazásból is kimaradnak a szociális dolgozók. A szociális dolgozók végzik az egyik legnehezebb munkát a járványhelyzet alatt, többet érdemelnek! – zárult a párt közleménye.

Címkék: Emmi, LMP, szociális dolgozók, tömegközlekedés


A spanyolok rendesen megszórták a magyarokat

A spanyolok rendesen megszórták a magyarokat

Megszakadt a veretlenségi sorozat, 36-28-ra lelépték a mieinket az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon. A nyolcaddöntőben a franciák várnak a válogatottra. Ott sokkal többre lesz majd szükség a legjobb négybe jutásért.

[adinserter block="3"]

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

[adinserter block="2"]

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest