Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Magyar virológus a járványról: Új rekord született, amely hatalmas felkiáltójel mindenki számára

Szerző: | 2020. november 29., 16:15 | Belföld

Kemenesi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Utoljára amikor a napi mintavételek száma 16 ezer körül mozgott, a pozitív tesztek aránya 15-17% volt. A mai napon ez, ugyanennyi vizsgálati mintavétel mellett átlépte a 40%-ot! Új rekord született tehát, amely hatalmas felkiáltójelet fest mindenki számára – erről írt közösségi oldalán vasárnap Kemenesi Gábor virológus a napi magyar koronavírus adatok kapcsán megjegyezve, aggasztóan nő a pozitivitási ráta. A vasárnapi adatok egyébként sajnos nemcsak a mintavételek arányában jelentenek rekordot, de az elhunytak és az új fertőzöttek számában is.

HIRDETÉS - AIP

Kemenesi szerint az általa említettek alapján nem állítható, hogy csökkenne a járvány terjedése, „éppen ellenkezőleg”. Ezért mindenkitől az alábbiakat kéri: kerülje a szükségtelen közösségbe járást, a csoportosulást; viseljen maszkot, tartson távolságot, figyeljen a kézmosásra; illetve azt is, hogy ne csak kövesse, de teljesítsen is túl minden járványügyi intézkedést.

– Tegyünk egymásért, tegyünk a kórházakért, az egészségügyi dolgozóinkért, embertásainkért, a munkahelyekért, a gazdaságért és magunkért is. Ne hagyjuk terjedni a vírust, mert mindezt egyszerre veszélyezteti – hangsúlyozta.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Kemenesi Gábor, koronavírus


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest