Jakab Pétertől elvették a szót, miután döntöttek a 4,4 milliós büntetéséről

Jakab Pétertől elvették a szót, miután döntöttek a 4,4 milliós büntetéséről

Jakab Péter Jobbik-elnök krumplit osztott volna Orbán Viktornak, ám ebben kormánypárti képviselők megakadályozták (Fotó: Jobbik / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig néhány másodpercig beszélhetett csak a parlamentben Jakab Péter, mikor a képviselők a rá már korábban kiszabott 4,4 milliós büntetésről szavaztak. A Jobbik elnökétől ugyanis elvették a szót, amikor Tiborcz Istvánról próbált valamit mondani.

Szégyennek nevezte az Országgyűlésben Jakab Péter, hogy miközben az ország a válság ellen küzd, a parlamentben „azzal szórakoznak”, hogy a krumplis akciója miatti rekordbüntetéséről szavaznak. Ismert, a Jobbik elnöke néhány héttel ezelőtt – utalva a borsodi időközi választásra – egy zsák krumplit próbált odaadni Orbán Viktornak, ám több fideszes képviselő útját állta. Az ellenzéki politikust ezért az akciójáért kéthavi tiszteletdíjával megegyező összegre, vagyis 4,4 millió forintra büntette Kövér László házelnök. A fegyelmi ügy bekerült a parlament elé is, az Országgyűlésnek is szavaznia kellett arról.

A büntetést 115 kormánypárti politikus szavazta meg, míg az ellenzéki pártok képviselői a nem gombot nyomták. Tartózkodott a kormánypártokkal rendre együtt szavazó Ritter Imre német nemzetiségi képviselő, illetve az egykoron jobbikos Volner János.

Jakab Péter a döntés után szégyennek nevezte, hogy egy zsák krumpliért ez a büntetés. Bezzeg szerinte ha adriai luxusjachtozást vitt volna a miniszterelnöknek, azt elfogadta volna a kormányvő. A Jobbik elnöke ezután Orbán Viktor vejéről, vagyis Tiborcz Istvánról kezdett volna beszélni, ám az ülést levezető KDNP-s Latorczai János lenémította a mikrofonját. Arra hivatkozott, hogy az ellenzéki pártelnök ügyrendben kért szót, de nem maradt a tárgynál.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.