Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Flamand lap: Illegális szexpartit oszlattak fel Brüsszelben, amelyen egy EP-képviselő is részt vett

Szerző: | 2020. december 01., 13:45 | Belföld

Az Európai Parlament brüsszeli ülésterme 2020. március 10-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrök péntek este Brüsszel belvárosában 25 személyt állítottak elő, akik a Rue des Pierres egyik bárjának emeletén vettek részt egy illegális szexpartin – írja a Het Laatste Nieuws (HLN).

HIRDETÉS - AIP

A flamand nyelvű, Belgiumban megjelenő napilap szerint egy európai parlamenti képviselő is volt az előállítottak között, aki menekülni próbált, de elfogták. A résztvevők többsége férfi volt, mindegyiküket pénzbírsággal sújtották. A rajtaütésre azért került sor, mert a parti sértette a koronavírus-szabályokat. A jelentések a flamand lap szerint arról szólnak, hogy az eseményen több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is jelen volt, és a rendőrség kábítószert is talált.

A HLN úgy tudja, az európai parlamenti képviselő az ereszcsatornán próbált elmenekülni, amikor a rendőrök elkapták és kikérdezték. A képviselő állítólag a mentelmi jogára hivatkozott.

Az incidensről hírt adó lapok egyike sem említi konkrétan, ki lehetett az a bizonyos menekülő EP-képviselő. A HLN ugyanakkor körülírja, kiről lehet szó: a lap szerint az EP-képviselő Orbán Viktor magyar miniszterelnök jobboldali nacionalista pártjának, a Fidesznek a vezető tagja, aki 1994 és 2002 között vezető tisztségeket töltött be a magyar parlamentben. Ezután európai parlamenti képviselő lett, aki meglepő módon két napja, vasárnap mondott le mandátumáról.

A Politico lap is rendőrségi forrásokra hivatkozva megemlíti, hogy többeket letartóztattak aznap este, olyanokat is, akik a mentelmi jogukra hivatkoztak, és a helyi média leírása szerint „orgiának” titulált parti egyik résztvevője magyar volt.

Szájer József EP-képviselő vasárnap közölte a nyilvánossággal, hogy év végével visszaadja európai parlamenti mandátumát. – Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcra kész állapotban kell lenniük – indokolta döntését, de kihangsúlyozta, a magyar kormánnyal teljes mértékben egyetért a mostani, uniós költségvetés vétózásával kapcsolatos vitában. A politikus távozását a Fidesz–KDNP szomorúan fogadta.

Kérdéseinket feltettük az ügyben nyomozó brüsszeli ügyészségnek is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés: Szájer József kedd délután közleményt adott ki, melyben elismerte, hogy jelen volt a „brüsszeli házibulin”, a rendőrség igazoltatta is. Részletek itt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Brüsszel, ep-képviselő, Szájer József


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest