A Redditen is rekordot dönt a Szájer-ügy

A Redditen is rekordot dönt a Szájer-ügy

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Reddit közösségi honlap nemzetközi híreket tartalmazó alredditjén (worldnews) a Szájer József fideszes EP-képviselő ereszcsatornás produkciójáról írt angol nyelvű beszámoló kicsit több, mint fél nap alatt az idei legolvasottabb cikk lett. Egy olyan évben, amelyet a hírek szintjén is letarolt a koronavírus, volt egy soha nem látott mozgósítást hozó amerikai elnökválasztás és számtalan egyéb fontos esemény.

Sőt, az öröklistán is dobogós, már csak egy, az amerikai elnök lehetséges elmozdításáról, lemondatásáról (impeachment) szóló, évekkel korábbi hír és egy másik Trumppal kapcsolatos, szintén régi információ előzi meg. Amikor mi néztük, már 180 ezer Reddit-felhasználó adott neki úgynevezett upvote-ot (a közösség tagjai fel és le nyilak segítségével értékelhetik a tartalmat, a felfele nyíl, vagyis az upvote értelemszerűen azt jelenti, hogy tetszik nekik az írás).

A brüsszeli „gang bang” nem csak a hírek kategóriában, hanem az egész oldalon jól teljesít, felveszi a verseny a cicás fotókkal is: az egész Redditet tekintve bekerült a top 50-es listára.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.