Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Cipőkkel tiltakoztak Demeter Szilárd írása miatt a Petőfi Irodalmi Múzeum előtt

Szerző: | 2020. december 02., 19:34 | Belföld

Tiltakozás Demeter Szilárd publicisztikája miatt Forrás: aHang Facebook-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cipőket helyeztek el a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) elé szerdán művészek és kutatók, ezzel tiltakozva Demeter Szilárd főigazgató személye és írása ellen. Emlékezetes, Demeter hétvégi publicisztikájában arra jutott, hogy Európa Soros György gázkamrája, a magyarok pedig az új zsidók. A tiltakozás helyszínén a 444.hu szerint Schein Gábor író József Attila Magyarország messze van című versét olvasta fel, de elhangzott Orbán Ottó „Magyarság” és József Attila „Levegőt!” című verse is. A szervező „aHang” csoport – amelynek nincs köze lapunkhoz – a performansszal a Duna-parti cipők emlékművét kívánta megidézni.

HIRDETÉS - AIP

Demeter Szilárd hétvégi írása nagy port kavart, a zsidó szervezetek – Mazsihisz, EMIH – mellett tiltakozott számos hazai közéleti és kulturális szereplő, politikus is. Később Demeter Szilárd meghátrált, „visszavonta írását” – azt törölték az Origo felületéről. Közleményében igazat adott az őt bírálóknak abban, hogy a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét. Egyúttal törölte a Facebook-ról a közösségi oldalát is. Azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem kíván távozni a PIM éléről.

A cikke után aláírásgyűjtés is indult, eddig közel 30 ezren írták alá a petíciót.

Címkék: Demeter Szilárd, Petőfi Irodalmi Múzeum, Soros György, tiltakozás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest