Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Az Átlátszó ismét drónnal nézte meg, mi épül Orbán Győző birtokán

Szerző: | 2020. december 03., 13:38 | Belföld

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán Győző tulajdonában lévő Hatvanpusztai majorságban jelentős építkezés folyik – derül ki az Átlátszó.hu tényfeltáró portál cikkéből, melyben friss drónvideók is vannak.

HIRDETÉS - AIP

A nagy mozgolódás először Hadházy Ákos képviselőnek tűnt fel, aki kisrepülőről készített felvételeket a műemléki védettség alatt álló területről. Majd tavaly októberben az Átlátszó készített drónvideót a munkálatokról, később pedig Hadházy kiderítette, hogy hatalmas mélygarázs épül a birtokon, és legalább 500 négyzetméteres lakóház. A Hvg újságírója az idei év elején tartott miniszterelnöki sajtótájékoztatón rákérdezett, hogy milyen átalakítások zajlanak a birtokon. A miniszterelnök válasza a következő volt: „Annyit tudok mondani, hogy majorság épül, minthogy ez mindig is az volt.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az Átlátszó egy évvel ezelőtt készített drónfelvételein még látszott mindkét műemlék lovarda a Hatvanpusztai majorságban, most viszont már nem – írja a portál.

De nem a hatvanpusztai majorság az egyetlen korábbi Habsburg-birtok, ami a miniszterelnök édesapjának az érdekeltsége lett. Az mfor.hu írt arról, hogy 2019. áprilisban a majorságtól 5 perces autóútra fekvő Pannónia Golf & Country Club-ot tulajdonló céget, a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft.-t is megvette Orbán Győző Csányi Attilától, az OTP-elnök Csányi Sándor fiától. A több száz hektáros területen található többek között az egykori kastély és az épülethez vezető 200 éves platánsor.

A cikkben az is olvasható, hogy Orbán Győző legnagyobb cégéből, a Dolomit Kft.-ből – amely éppen a közelmúltban kapott engedélyt a kitermelés növelésére – tavaly 1,8 milliárd forint osztalékot vettek fel, de nem ez volt a legnagyobb pénzkivét a cégből, hiszen 2017-ben 2,5 milliárd forint osztalék hagyta el a vállalkozást.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Dolomit Kft., Habsburg-birtok, Hatvanpusztai majorság, Orbán Győző, Pannónia Golf & Country Club, PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft.


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest