Operatív törzs: bulizókra csaptak le a rendőrök

Operatív törzs: bulizókra csaptak le a rendőrök

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én (Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Operatív Törzs csütörtöki, a kormányinfó miatt a szokásosnál később tartott tájékoztatóján Kiss Róbert, rendőr-alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezető-helyettese többek között arról beszélt, hogy tegnap éjjel egy negyedik kerületi rendezvényteremben 21 személyt találtak, de csak ketten viseltek szabályszerűen maszkot, a többieknél nem volt maszk. Utóbbiak a rendezvényekre vonatkozó szabályokat és a kijárási tilalmat is megszegték. Nyolc személlyel szemben szabálysértési feljelentést tettek, a többieket pedig megbírságolták. Az üzletet 30 napra bezárták.

Egy negyedik kerületi edzőteremben heten edzettek, amelynek szintén lakat került az ajtajára, csakúgy mint a nyolcadik kerületben egy vitaminboltnak. Ezekkel együtt mostanáig 92 esetben kellett bezárni kereskedelmi vagy szórakozó helyiségeket.

Az elmúlt 24 órában 243 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselés megsértése, mostanáig összesen 10 420 intézkedésre került sor hasonló vétségek miatt. Házi karantén betartását pedig a tegnapi napon 20077 helyszíni alkalommal ellenőrizték.

Müller Cecília országos tiszti főorvos arról beszélt, hogy lassabb ütemben ugyan, de még mindig emelkedik a járványgörbe, illetve hogy az országban már szinte minden településen jelen van a fertőzés. 

A szakember arról is elmondta, hogy ma is volt fiatal az elhunytak között, akinek komoly alapbetegsége volt. A kórházak terhelése ugyan magas, de kevésbé nő a kórházban ápoltak száma. A járvány tetőzése a virológusok szerint decemberre várható. Számottevő enyhülésre azonban csak a vakcina megérkezésével lehet számítani. Az oltási hajlandóság felmérése érdekében pedig levélben keresik meg a nyugdíjasokat.