Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tankból lőtt Németh Szilárd

Szerző: | 2020. december 03., 18:45 | Belföld

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára (j) az egyik újonnan érkezett Leopard 2A4 harckocsin a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi lőterén (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megérkezett Tatára a 12 Leopard 2A4 harckocsi közül az utolsó kettő, a páncélosok első lövései csütörtök délután dördültek el a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi lőterén. A két tank belövésén részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki a páncélosok mellől, távirányítással indította el az első lövéseket.

HIRDETÉS - AIP
Újonnan érkezett Leopard 2A4 harckocsik lõgyakorlaton a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi lőterén (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)
Újonnan érkezett Leopard 2A4 harckocsik lõgyakorlaton a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi lőterén (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjárműgyártótól lízingelt Leopard 2A4 harckocsik a később érkező, jelenleg a világ egyik legmodernebb harckocsijának tartott Leopard 2A7+-ra kiképzést segítik elő, ezekből 44 érkezik majd az alakulathoz. Szintén Leopard 2-es alvázra épített oktató, hídvető, műszaki mentő és akadályelhárító harcjárműveket is vásárolt a honvédség, összesen 18-at. A korszerű német tankokra történő kiképzéshez az osztrák hadsereg is segítséget nyújt a Magyar Honvédségnek.

HIRDETÉS - AIP

A Leopard 2 német harckocsi a Bundeswehr fő harckocsitípusa, a Krauss-Maffei Wegmann cég gyártja. Valamennyi modellt ellátták digitális tűzvezető rendszerrel, lézeres célkeresővel, a lövegcsővel párhuzamosított géppuskával és éjjellátó készülékkel. A harckocsi fő fegyverzete a Rheinmetall 120 mm-es űrméretű, sima csövű harckocsiágyúja, amelyet kétsíkú lövegstabilizátorral láttak el. A harckocsi két géppuskával rendelkezik, személyzete négytagú.

Címkék: honvédség, Leopard 2A4 harckocsi, Németh Szilárd, tank


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest