Feljelentésként értékelte Polt Péter a Gődény Györgyre vonatkozó kérdéseket

Feljelentésként értékelte Polt Péter a Gődény Györgyre vonatkozó kérdéseket

Polt Péter újraválasztott legfőbb ügyész eskütétele az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. Az országgyűlés 134 igen szavazattal, 24 ellenében választotta meg a jelöltet, akinek mandátuma decemberben jár le (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentésként értékelte Polt Péter legfőbb ügyész Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdését, amelyben arról érdeklődött, hogy „hol marad a fellépés a vírustagadókkal és a járvány elleni védekezés ellen kampányt folytatókkal szemben?”.

Kocsis-Cake Olivio beadványában külön kitért Gődény Györgyre, akit az egyik leghírhedtebb vírustagadó propagandistaként mutatott be. Emlékeztetett, hogy Gődény a 2018-as országgyűlési választások előtt 150 millió forint állami támogatást kapott a pártja finanszírozása céljából – ezt az összeget azóta sem fizette vissza az államnak, holott a küszöbértéket el nem ért szavazatszámuk miatt kötelessége lett volna. Kocsis-Cake szerint Gődény Facebook oldalán, weblapján és YouTube-csatornáján is találkozni vírustagadó tartalmakkal.

Ezért várt választ többek között arra: vizsgálták-e a Gődény Györgyhöz köthető online platformokat és tartalmaikat?; Jelezték-e a vélhető törvénysértést az Ügyészségnek, Nemzeti Nyomozó Irodának, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak és a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központnak?; Tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy ezen felületek ne legyenek elérhetőek a magyar állampolgároknak, amennyiben a jogsértések bizonyítást nyernek?; Fordultak-e a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz a vélhetően törvénysértő és adatvédelmileg is aggályos oltásellenes aláírásgyűjtés miatt?; Fordultak-e a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a vélelmezhető jogszabálysértések miatt?

Ezekre nem válaszolt Polt Péter legfőbb ügyész, ám azt közölte, hogy kérdéseit feljelentésként értékelte.

Kocsis-Cake Olivio ugyanebben a témában a belügyminiszterhez is intézett kérdéseket. Pintér Sándor azt írta neki, hogy a rendőrség folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban az internetes felületeken megjelenő félrevezető, megtévesztő tartalmakat, és jogszabályi kötelezettségének eleget téve rémhírterjesztés és közveszéllyel fenyegetés gyanúja esetén a szükséges intézkedéseket megteszi.