Orbán Viktor szerint már lehet behűteni a pezsgőt

Orbán Viktor szerint már lehet behűteni a pezsgőt

Orbán Viktor Brüsszelben (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Győztünk – így kommentálta a Facebookra feltöltött szűk kétperces videójában Orbán Viktor, hogy megszületett a megállapodás az uniós költségvetésről és az úgynevezett helyreállítási alapról. A kormányfő szavai szerint összejöttek a miniszterelnökök, „mindenki az utolsó lapját is kijátszotta, minden tétet megtett és az ítélet megszületett”.

– A legvisszafogottabban is azt kell mondjam, hogy győzött a józan ész – fogalmazott a miniszterelnök. Azért is nevezte győzelemnek, hiszen a mostani nehéz időkben nincs idő olyan ideológiai viták lefolytatására, amelyek hátráltatnak a cselekvésben. Három dolgot emelt ki, amelyet elértek: „megvédtük az európai alkotmányt, elhárítottuk azt a veszélyt, hogy költségvetési eszközökkel rákényszerítsenek a magyarokra olyan döntéseket, amelyeket, mi nem akarunk meghozni és megvédtük a magyarok pénzét”.

Orbán Viktor azonban felhívta a figyelmet, hogy most csak egy szakasz zárult le, „vannak az asztalon olyan javaslatok, amelyek nem fognak tetszeni számos tagállamnak például nekünk, magyaroknak sem”. Itt említette a migrációt, illetve a Brüsszel által tervezett „családellenes intézkedéseket”. – Lesz még baj bőven – fogalmazott.

Nem sokkal ezután újabb 16 másodperces videóval jelentkezett a szemlátomást megkönnyebbült miniszterelnök. – Megtörtént, aminek meg kellett történnie, lezártuk az utolsó kört is, egymás tenyerébe csaptunk és megszületett a megállapodás, Magyarország érdekeit megvédtük, a partraszállás sikerült – zárta szokásos kis félmosolyával mondandóját Orbán Viktor.

– Szép esténk volt, ha nem is kell még kinyitni, de behűteni már be lehet a pezsgőt – zárta rövid megszólalását.

Varga Judit igazságügyi miniszter is a Facebookon kommentálta a történteket. Mint írta, „a jó harcot megharcoltuk, a pályát végig futottuk, a hitünket megtartottuk”. Majd a miniszterelnök szavaival egyezően ő is azt közölte, hogy „győztünk!”, hozzátéve, hogy a haza minden előtt. Varga Judit szerint Magyarország és Lengyelország kellett ahhoz, hogy Európa elfogadja: „nem az ideológia szembenállás, hanem az emberek élete a fontosabb!”.

Ezután felsorolta, hogy milyen célokat érte el Magyaroszág:

  • Megőriztük szuverenitásunkat: senki sem zsarolhat bennünket politikai alapon, senki sem kényszeríthet ránk migránsokat vagy gender ideológiát. 
  • Megőriztük forrásainkat: a Magyarországnak és a magyar embereknek járó pénzt senki sem veheti el tőlünk. 
  • Megőriztük hitelességünket: megakadályoztuk, hogy az uniós szerződésekkel ellentétes szabályokat alkalmazni lehessen. 
  • Megőriztük az európai szolidaritást: lehetővé tettük, hogy a segítség eljuthasson a leginkább rászoruló tagállamokhoz. 
  • Megőriztük türelmünket: bár most sem sikerült nekik, egyszer talán a magyar ellenzék képes lesz arra, hogy a nemzeti érdekeket képviselje az EU-ban.