Újabb egy hónapig ingyen lehet parkolni

Újabb egy hónapig ingyen lehet parkolni

Fotónk illusztráció (Fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január 11-ig meghosszabbítják az ország teljes területén való ingyenes parkolást, ahogy a digitális oktatásban résztvevők számára történő ingyenes internetszolgáltatást is. Minderről Szentkirályi Alexandra számolt be a Facebook-oldalán.

Az ingyenes parkolás bevezetését több önkormányzat is kritizálta korábban, miután ez számukra bevételkiesést jelent. A kormányszóvivő most azt írta: „Az intézkedés célja, hogy ezzel is csökkentsük a tömegközlekedési eszközökön esetlegesen kialakuló zsúfoltságot és a fertőzés esélyét.” Az ingyenes internetszolgáltatással kapcsolatban pedig hozzátette: „A kedvezmény a 2021. januári számlából kerül jóváírásra. Ezzel a kormány a családokra háruló terheket szeretné enyhíteni ebben a nehéz időszakban, hogy minél könnyebben tudják venni a vírus okozta akadályokat. Az első az emberéletek megvédése, de szorosan azután következik a családok támogatása is. A fenti intézkedések is ezeket a célokat támogatják.”

November elején döntöttek arról, hogy a gimnáziumoknak, illetve egyetemeknek online oktatásra kell átállniuk, míg az általános iskolákban továbbra is személyesen zajlik a tanítás.

Környezetvédelmi szervezetek szerint az ingyenes parkolás ront a környezetterhelésen, de még a fertőzésveszélyt is növeli.