Polt Péter a rendőrségre bízta Demeter Szilárd visszavont gázkamrázós kijelentéseit

Polt Péter a rendőrségre bízta Demeter Szilárd visszavont gázkamrázós kijelentéseit

Polt Péter legfőbb ügyész éves beszámolóját tartja az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén a Parlamentben 2017. november 21-én. Mellette helyettese, Lajtár István (j). (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentésként értékeltem, és a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz továbbítottam írásbeli választ igénylő kérdését – közölte az ügyészségi portálon olvasható levelében Polt Péter legfőbb ügyész Arató Gergellyel.

Miként a Népszava írja, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója november 28-án az Origón megjelentetett, majd visszavont, Európát Soros gázkamrájának nevező írásával kapcsolatban vetette fel: „Kimeríti-e a büntető törvénykönyv 333. paragrafusában szereplő bűntettet, a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadását?”

A DK-s politikus kérdésében Demeterről szólva azt is megjegyezte: „Egy minden ember számára vállalhatatlan írást jelentetett meg, amelyben a holokauszt borzalmait ízléstelen és sértő módon használta fel az Európai Unió és a liberális eszméket valló emberek elleni ámokfutásához”.

Polt Péter legfőbb ügyész válaszában azt írta, hogy a nyomozó hatóság feladata annak a megítélése, hogy Demeter magatartása „bűncselekmény gyanúját kelti-e és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye”.