Tállai András: 236 ezer babakötvény van már, érdemes még az év vége előtt utalni

Tállai András: 236 ezer babakötvény van már, érdemes még az év vége előtt utalni

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 6-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már 236 ezer gyermeknek van babakötvénye, ami az egyik legjobb magyar befektetés. Az évente a befizetések után járó tíz százalékos, maximum hatezer forint éves állami támogatáshoz a befizetésnek december 31-ig meg kell érkeznie a babakötvényhez tartozó Start számlára – hívta fel a figyelmet Tállai András az MTI-nek nyilatkozva.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a családtagok és az állam befizetései révén 107 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik már a gyermekeknek babakötvényben, ami 25 százalékot meghaladó növekedés a tavaly év végi mintegy 80 milliárd forintos állományhoz képest. „A babakötvény páratlan lehetőséget biztosít a gyermekeik pénzügyi jövőjéről gondoskodni kívánó szülőknek, családtagoknak” – hangsúlyozta az államtitkár.

– Az éves befizetés után járó állami támogatás mellett, a kötvény kiemelkedően magas hozamot biztosít, kamata az előző évi infláció plusz három százalék, az idén 6,4 százalék – húzta alá Tállai András. Hozzátette: a babakötvényhez szükséges számlanyitás egyre egyszerűbb, azt már online, ügyfélkapun keresztül is megtehetik a szülők vagy a hozzátartozók; idén már minden negyedik számlanyitás online történt. „A digitális ügyintézés gyors, kényelmes és egészségvédelmi szempontból is biztonságos, érdemes kihasználni az online számlanyitás előnyeit” – jelezte az államtitkár.

A babakötvény mellett érvelve Tállai elmondta: a családtagok havi ötezer forintos befizetése esetén egy idei születésű gyermek a kötvényből több mint 2,2 millió forintot kaphat a 18. születésnapját követően.