Már 34 koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozóról tud a MOK

Már 34 koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozóról tud a MOK

Covid-tesztet végeznek Budapesten, 2020. október 27-én (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Orvosi Kamara honlapján emlékezik meg azokról az egészségügyi dolgozókról, akik koronavírus-fertőzés következtében hunytak el.

„Megrendüléssel búcsúzunk a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat. Nyugodjanak békében!” – írja honlapján az orvosi kamara.

A 34 elhunyt egészségügyi dolgozó – közülük nyolcan háziorvosok voltak – halálhíréről a sajtóból vagy saját forrásaikból értesült a Magyar Orvosi Kamara, de felhívják a figyelmet arra is, hogy nincs joguk a koronavírus-fertőzés tényét illetően az egészségügyi dokumentációból tájékozódni. Így azt is kérik: ha bárkinek ellentétes információja van, nem szeretné elhunyt hozzátartozója nevét megjelenítve látni, vagy tudomására jut olyan orvos vagy ápoló kolléga, aki a járvány elleni küzdelemben dolgozva vesztette életét, az jelezze ezt a megadott címen.