Kiderült, mivel gyanúsítják Bige Lászlót

Kiderült, mivel gyanúsítják Bige Lászlót

Bige Holding (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétrendbeli, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, hamis magánokirat felhasználásával és vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják Bige Lászlót, a Nitrogénművek tulajdonosát – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség szóvivője az Inforádióval.

Szilágyi László megerősítette, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság december 15-én őrizetbe vette Bige Lászlót, és gyanúsítottként hallgatta ki. Kétrendbeli, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, egy rendbeli, hamis magánokirat felhasználásának vétsége és egy rendbeli, önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette gyanúját közölték vele.

Letartóztatásra, vagy más kényszerintézkedésre vonatkozó indítvány még nem érkezett a rendőrségtől – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a Bige László elleni korábbi eljárást, amely már vádemelési szakba került, összevontan kezelik-e majd a mostani üggyel, csak annyit válaszolt a szóvivő, hogy a műtrágya kapcsolja össze az ügyeket.

A Telex kedd este értesült arról, hogy Bige Lászlót őrizetbe vették.

A Bige Holding tulajdonosa Bige László, az egyik leggazdagabb magyar, akit sokan csak műtrágyakirályként emlegetnek. A Magyar Hangnak is korábban megszólaló vállalkozó cégbirodalmával kapcsolatban az elmúlt időszakban számos vizsgálat indult. Az üzletember korábban úgy fogalmazott, hogy összehangolt hadjárat folyik ellene. – Az a cél, hogy hozzájussanak ehhez a cégcsoporthoz, és ha egy mód van rá, ingyen, hogy tönkretegyék – mondta bő két hónappal ezelőtt az RTL Klubnak.

A csatornával akkor azt is közölte, hogy két év alatt tizenhetedik alkalommal vonultak ki a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a szolnoki vegyi üzeméhez. Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoznak már két éve. A katasztrófavédelem is korábban bezáratta az üzemet, a bíróság azonban később kimondta, hogy a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés. A milliárdost üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.

Hogy kit sejt az őt, illetve cégbirodalmát ért támadások mögött, azt a Bloombergnek korábban adott nyilatkozatában mondta el. Eszerint úgy véli, Csányi Sándor OTP-vezérrel folytatott vitája állhat a háttérben.

Címkék: Bige László