Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Vesztegetés miatt is felfüggeszthetik Simonka mentelmi jogát

Szerző: | 2020. december 17., 09:53 | Belföld, Gazdaság

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vesztegetés gyanúja miatt is kezdeményezték Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését – tájékoztatott csütörtökön a Legfőbb Ügyészség. A hatósági eljárás során történt bűnügyet a Központi Nyomozó Főügyészségen vizsgálják, a felfüggesztést pedig Polt Péter kérte az Országgyűlés elnökénél.

HIRDETÉS - AIP

Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A Fővárosi Törvényszéken végül 33 vádlott ellen emeltek vádat tavaly augusztus 21-én.

HIRDETÉS - AIP

A fideszes politikusnak úgy tűnik, nem volt ennyi elég, a büntetőeljárás megindítása után ugyanis pénzzel kívánta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tanúskodjon ellene, egy másik tanú pedig előre megbeszélt tárgyú vallomást tegyen.

Simonka büntetőpere október 13-án indult, ő a harmadrendű vádlott. A kormánypárti Pesti Srácok nemrég interjút közölt a politikussal, aki ebben azt mondta, szerinte törvénytelen volt az ellene folytatott nyomozás. Úgy látja, ő több beadvánnyal igazolta, hogy hamis dokumentumokat és hamis tanúvallomásokat használtak fel a nyomozás során, az indítványokat viszont az ügyészség nem fogadta el. Simonka szerint az ő levadászása volt a cél.

Szóba került az is, Orbán Viktor miként kommentálta a beszélgetésük során a büntetőügyét: „csak annyit kérdezett, hogyan bírom. Ez még februárban volt. Azt mondtam neki, hogy most már egyre jobban. Sőt, az az igazság, hogy erőt ad az, hogy hosszú évek egyoldalú támadásai után végre lehetőséget kapok arra, hogy bebizonyítsam az ártatlanságomat, és megszólalhatok.”

Címkék: költségvetési csalás, Polt Péter, Simonka György, vesztegetés


Aki a senki földjén élt

Aki a senki földjén élt

Jóval több mint egy önéletrajz a Reigl Judittal folytatott beszélgetésekből született Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent. Látlelet, kordokumentum, testamentum.

Lajos

Lajos

Nem zárnám ki azt a lehetőséget, hogy nem a csengeri asszony vette hülyére a politikust, hanem a balek szerepét eljátszó Kósa Lajos és pártja veszi az országot.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Legfrissebb cikkeink

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest