Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

L. Ritók Nóra: „Nem lehet, hogy mindig mindenki hallgasson”

Szerző: | 2020. december 18., 14:42 | Belföld

L. Ritók Nóra (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem vett el a hátrányos helyzetű gyerekektől sok lehetőséget a koronavírus, mert eleve nincsen sok lehetőségük – erről is beszélt a Magyar Hangnak L. Ritók Nóra, a társadalom perifériájára szorult, szegregátumokban élő családoknak segítséget nyújtó Igazgyöngy Alapítvány vezetője. – Sok gyereket érzelmileg viselt meg az összezártság. Több szülő is eszköztelen és felkészületlen volt arra, hogy a gyerekével tanuljon – mondta.

HIRDETÉS - AIP

(…)

HIRDETÉS - AIP

A szakember szerint nem könnyít a hátrányos helyzetű települések helyzeten az sem, hogy az egész társadalmat áthatják a korrupciós üzenetek. – Nem a konkrét szereplőkhöz köthető botrányokról tudnak, hanem arról, hogy a rendszer működési mechanizmusa korrupt lett, mindenből le lehet nyúlni a pénzt – mondta.

(…)

L. Ritók Nórával beszéltünk az SZFE ügyéről is, amiről úgy fogalmazott, „az nem lehet, hogy mindig mindenki hallgasson”.

Mondható-e, hogy elengedte a kistelepülések kezét az állam, és hogyan lehetne felszámolni az ott kialakult illegális tevékenységeket? Egyáltalán mi az a „boltocskázás”? L. Ritók Nóra kiállt a Színház-és Filmművészeti Egyetem tiltakozása mellett is, de vajon nem tart-e attól, hogy ezzel tovább húzogatja az a kormányzati oroszlán bajszát? Egyáltalán mit szólnak kollégái a közéleti kiállásaihoz? Mit csinál, ha majd öt év múlva visszavonul? És hogyan befolyásolta a koronavírus az adakozókedvet az idei karácsony előtt?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang december 18-án megjelent 2020/51. karácsonyi dupla számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/51. számban? Itt megnézheti!

Címkék: Igazgyöngy Alapítvány, interjú, karácsony, L. Ritók Nóra, szegénység


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest