Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely nélkül tárgyalt a városokkal Orbán Viktor a gazdaság helyreállításáról

Szerző: | 2020. december 19., 10:52 | Belföld

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőségével tárgyal a gazdasági akcióterv új elemeinek elõkészítését célzó konzultációsorozat keretében Budapesten, a Karmelita kolostorban 2020. december 19-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőségével tárgyalt szombat délelőtt a Karmelita kolostorban a gazdasági akcióterv új elemeinek előkészítését célzó konzultációsorozat keretében – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

HIRDETÉS - AIP

Közlése szerint a megbeszélésen Szita Károly, az MJVSZ elnöke, Kaposvár fideszes polgármestere, Péterffy Attila társelnök, Pécs független polgármestere, Szalay Ferenc ügyvezető alelnök, Szolnok fideszes polgármestere, a fideszes Kósa Lajos tiszteletbeli elnök, valamint a kormány részéről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter vett részt. A tanácskozáson a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről volt szó – derült ki Havasi Bertalan közléséből. Vagyis Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nem volt meghívva az egyeztetésre, és azt egyelőre nem tudni, később kerül-e sor egyeztetésre, legalábbis a felek nem jelezték még a nyilvánosság előtt.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy szombaton jelentik be a gazdasági akcióterv újabb lépéseit.

HIRDETÉS - AIP

Péterffy Attila, Pécs polgármestere közösségi oldalán azt írta a meghívásról: „A találkozóra úgy tekintek, mint egy olyan eseményre, amelyen a kormány meghallgatja az önkormányzatok álláspontját. Megtisztelő, hogy kikérik a véleményünket. A tárgyaláson a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy képviseljem azon megyei jogú városok véleményét, amelyek vezetői a kormányzati elképzelésektől eltérően gondolkodnak.” Arról is írt, felkészítő anyagot ugyan nem kapott az eseményre a Megyei Jogú Városok Szövetségétől, de erre nincs is szüksége, hiszen minden városvezető tisztában van a magyar önkormányzatokat ma sújtó problémákkal. Hozzátette, bízik benne, hogy így is érdemi konzultáció tud megvalósulni a kormány és az MJVSZ között.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest