Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„A kormány azt veszi el minden fillérrel, amitől jó egy városban élni”

Szerző: | 2020. december 20., 11:03 | Belföld

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapesti IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina is kibukott Orbán Viktor szombati, járványhelyzettel kapcsolatos gazdasági bejelentőjén. „Orbán Viktor ma az Önkormányzatoknak adott kegyelemdöféssel kívánt nektek Boldog Karácsonyt” – írta Facebook-oldalán Ferencváros polgármestere.

HIRDETÉS - AIP

A kormányfő szombaton többek között azt közölte, 2021-ben lefelezik az önkormányzatok legnagyobb bevételi forrását, az iparűzési adót. A kistelepüléseknek kipótolják az ebből fakadó hiányát, de a nagyobb településeken – ahol sok helyen ellenzéki a vezetés – egyéni elbírálás várható.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
https://www.facebook.com/baranyikrisztinakepviselo/posts/1822180024587945

– A járvány hatásain túl az Orbán-kormány idei intézkedései már eddig is 3 milliárd forint kiesést jelentettek a Ferencvárosi Önkormányzatnak. Ennek megfelelően kezdtük el tervezni a 2021-es költségvetést. Magunkon kezdtük a spórolást, de tegnap még azt láttuk, hogy a bér- és létszámstoppal együtt is jelentős hiány eltüntetéséről kellene gondoskodunk – írja Baranyi Krisztina.

A ferencvárosi polgármester szerint a szombati bejelentésekkel a kormány „további, évi kb. másfél milliárdot vont el a kerülettől”. A kerületvezető szerint így a már amúgy is fájdalmasan megcsonkított költségvetés-tervezetet is „dobhatjuk a szemétbe”.

Bejegyzése végén Baranyi Krisztina azt a kérdést tette fel: „Ha ti lennétek az Önkormányzat, min spórolnátok?” – majd 20 választási lehetőséget adott meg, és azt kérte, hozzászólásban szavazzanak arról, mit vágnanak még meg jobban a kerület lakói.

Orbán Viktor szombati bejelentésével kapcsolatban több városvezető – így Karácsony Gergely főpolgármester, Cser-Palkovics András székesfehérvári-, Déri Tibor újpesti-, Pikó András józsefvárosi-, Botka László szegedi polgármester, vagy épp a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöksége nevében Gémesi György elnök – is reagált.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Baranyi Krisztina, gazdaságvédelmi akcióterv, koronavírus, önkormányzatok, Orbán Viktor, reakció


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest