Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Amelyik ellenzéki politikus kompromittálódik, azt visszahívhatja a jelöltségtől az összefogás

Szerző: | 2020. december 22., 07:08 | Belföld

Az Országgyűlés plenáris üléséről kivonult ellenzéki képviselők közös sajtótájékoztatót tartanak a Parlamentben 2019. február 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha az ellenzéki összefogás valamelyik indulójáról kompromittáló információk jelennek meg, akkor a jelölt akár a kampány közben is lecserélhető lesz – tudta meg a Népszava. Mint a lap felidézi, hat ellenzéki párt, a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP vasárnap jelentették be, egy listán indulnak. A megállapodás része az is, hogy a képviselő-jelölteket átvilágítják (bár azt nem fejtették ki, hogy ez pontosan mit fog jelenteni a gyakorlatban, hogyan zajlik), így érnék el, hogy ne kerüljön közéjük olyan politikus, akit korrupciós tevékenységen értek, összejátszott a Fidesszel vagy az emberi méltóságra sértő kijelentéseket tett.

HIRDETÉS - AIP

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a lapnak elmondta: ha az átvilágítás ellenére valakiről a kampány során botrányt okozó információ kerül napvilágra – akár a Fidesz propagandamédiája útján –, akkor az ellenzéki szövetség azonnal lecserélheti a jelöltjét. Azt egyébként, hogy létezzen ez a visszahívási opció, a Momentum javasolta a többi pártnak, akik ezt el is fogadták. Azt pedig az LMP-s Ungár Péter mondta a lanak, hogy ha a szövetségen belül valamelyik jelöltnél problémát találnak, akkor azt a belső fórumon fogják jelezni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 2022, ellenzék, összefogás


Pegasus

Pegasus

Tagadom, hogy tagadnom kellene, hogy majd tagadni fogom, hogy letagadtam, hogy lett volna bármiféle letagadnivalóm, amit tagadni lehet. Ezzel zárom sajtótájékoztatómat, köszönöm figyelmüket.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest