Orbán Viktor: Románia új miniszterelnöke számíthat a magyar kormány támogatására

Orbán Viktor: Románia új miniszterelnöke számíthat a magyar kormány támogatására

Florin Citu Forrás: Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Florin Citunak Románia miniszterelnökévé történt megválasztásához – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtök délelőtt. Meggyőződésem, hogy Románia és Magyarország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködése az előttünk álló években jelentősen hozzájárulhat országaink fejlődéséhez, az Európai Unió gazdasági erejének gyarapodásához, és állampolgáraink jólétéhez – írta Orbán Viktor.

A magyar kormányfő kifejezte örömét, hogy az új koalíciós kormányban fontos szerepet kaptak a Romániában élő magyar kisebbség képviselői. – Kívánom, hogy közös erővel sikerüljön megvalósítani kormányprogramjuk minden elemét. A magam részéről szeretném biztosítani, hogy az országaink közötti kapcsolatok fejlesztésében, nemzetközi együttműködésünkben és közös céljaink elérésében számíthat kormányom támogatására – fogalmazott gratuláló levelében Orbán Viktor.