100 milliárdot kapott a Mathias Corvinus Collegium

100 milliárdot kapott a Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) speciális képzési intézmény bejárata a fõváros I. kerületében, a Somlói út 51-ben (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem 100 milliárd forintot adott a kormány a gazdaságvédelmi alapból a Mathias Corvinus Collegium Alapítványnak – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

A szakkollégiumot tavasszal közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá minősítette az Országgyűlés és 300 milliárd forint értékű részvénycsomagot is átadtak nekik.

A mostani pénzből – mint közölték – terjeszkedni akarnak. Lánczi Péter általános főigazgató-helyettes a csatornának azt mondta, hogy a jelenlegi működésüket felváltja egy 35 helyen működő oktatási intézményrendszer, ennek kiépítése pedig költséges.

A Transparency International szerint ezzel jelentős közpénz került ki az állam ellenőrzése alól.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára. A kormány az RTL Híradó megkeresésére annyit közölt hogy a szakkollégium hamarosan tízezer diáknak nyújt majd ingyenes képzést bentlakásos és bejárós formában, ehhez adták a támogatást.