3 milliárdból fejlesztik a Fradi stadionját

3 milliárdból fejlesztik a Fradi stadionját

(Fotó: Wikipédia/Katona Marcell)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Korszerűsítik a Ferencváros Üllői úti stadionját – a december 24-i Magyar Közlönyben megjelent rendeletet az Index vette észre.

A Fradi karácsonyi ajándékát a hosszú és bonyolult című kormányrendelet – „Gazdaságvédelmi programok előirányzatból, a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő, valamint fejezetek közötti és fejezeten belüli előirányzat-átcsoportosításokról, kötelezettségvállalás engedélyezéséről, továbbá a 2021. évi központi költségvetés végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről és egyes kormányhatározatok módosításáról” – szabályozza. Ebbe a „csomagba” került bele a kiemelt kormányzati magasépítési beruházások fejezet, mely rögzíti a futballcsapat otthonául szolgáló Groupama Aréna magasépítészeti korszerűsítését.

A tervezett összeg pedig 3 milliárd forint.

A Groupama Aréna 2014-ben nyílt meg, az Orbán Viktor kötélbarátjaként emlegetett üzletember, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. volt a kivitelezője. 14,7 milliárd forintból – teljes egészében állami forrásból – húzták fel a stadiont.