Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A paksi atomerőműben is érezték a rengést, de zavartalan az üzemeltetés

Szerző: | 2020. december 29., 14:08 | Belföld

A Paksi Atomerőmű (Fotó: atomerőmű.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Tolna megyei Pakson is észlelték a ma déli órákban történt földrengést, amelynek epicentruma Horvátországban volt. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. honlapján azt közölte, hogy „az atomerőműben is érezhető volt a rengés, az üzemeltetés azonban zavartalanul folytatódik. Jelenleg minden berendezésünk rendben üzemel, ugyanakkor kollégáink az összes biztonsági rendszert ellenőrzik” – tudatták.

HIRDETÉS - AIP

Emlékeztettek, hogy a Paksi Atomerőműben a korábbi években biztonságnövelő intézkedéseket hajtottak végre, ennek révén a földrengésállóságot is jelentősen megerősítették. „Kijelenthető, hogy a Paksi Atomerőmű a térségünkben előforduló földrengéseknél jelentősen erősebbeket is képes biztonsággal elviselni” – szögezték le.

Mint arról beszámoltunk, 6,3-es erősségű földmozgás rázta meg Horvátországot. A rengést Magyarország több pontján is érezték, Baranya megyéből a Katasztrófavédelem kisebb károkról számolt be.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: földrengés, Paks, Paksi Atomerőmű, üzemeltetés


Egyre többen tervezik a nyaralást

Egyre többen tervezik a nyaralást

A turisztikai ügynökség vezetője szerint ha „beindul” Európa, majd ősztől az Egyesült Államok, akkor „egy egészen értelmezhető, jó évet fogunk tudni közösen elkönyvelni”.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest