Megint emelkedett az új fertőzöttek száma

Megint emelkedett az új fertőzöttek száma

A Dél-pesti Centrumkórház egyik dolgozója megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot 2020. december 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

902 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 317 571 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 131 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9292 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 138 365 fő, az aktív fertőzöttek száma 169 914 főre csökkent. 6  298 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 444-en vannak lélegeztetőgépen.

Az öt kijelölt kórházi oltóponton ma is zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is fontos a védelmi intézkedések betartása. A kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy szombaton megérkezett az első vakcina-szállítmány Magyarországra és megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása. Az 5 kijelölt kórházi oltóponton ma és a következő napokban is oltják a kórházi egészségügyi dolgozókat. Az első Pfizer-vakcina szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek - 21 napos eltéréssel - két oltást kell beadni. 

Az első vakcina-szállítmányt szombaton öt kijelölt kórházi oltóhelyre juttatták el: a Dél-Pesti Centrumkórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába. A következő Pfizer-vakcina szállítmány várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása.

Címkék: koronavírus