Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tüttő Kata bejelentette: a kormány ezúttal 1,8 milliárdot vett el a fővárostól

Szerző: | 2020. december 31., 09:58 | Belföld

Tüttő Kata Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Reggeli rutinom részévé vált, hogy napilap helyett magyar közlönyt olvasgatok, hogy megtudjam mit vitt el az éjjel a kormány az önkormányzatoktól, és a reggeli kávét is tökéletesen kiváltja, sőt. Fosztogatnak, mint róka a tyúkólat – erről írt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes közösségi oldalán csütörtökön.

HIRDETÉS - AIP
https://www.facebook.com/tuttokata/posts/3903575103036043

Friss bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben a kormány megtiltotta a díjemelést az önkormányzatoknak, maga 27 százalékkal emelte az agglomerációs közlekedés díját szerda éjszaka. Ez az az összeg, amelyet a főváros fizet az államnak az agglomerációs busz és HÉV közlekedés járatai fejében, és mostantól 6,5 milliárd helyett 8,3 milliárdjába kerül Budapestnek. – Mindeközben a budapesti közösségi közlekedési jegyárbevétel több mint harmadával csökkent a járvány miatt. Na most ebből a be nem folyt bevételből kellene nekünk 27%-kal többet fizetnünk – jelezte.

HIRDETÉS - AIP

Az ellenzéki pártszövetség egyébként éppen csütörtökön tiltakozott a kormány intézkedései ellen, például az iparűzési adó megfelezése ellen, ami jelentős bevételkiesést fog okozni az önkormányzatoknak.

Címkék: adóemelés, agglomeráció, Budapest, főváros, HÉV, közlekedés, Tüttő Kata


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest