Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Márki-Zay Péter: Soha többé nem lesz kétharmad

Szerző: | 2021. január 01., 18:19 | Belföld

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sorsdöntő év kezdete a mai nap – indítja újévi üzenetét Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke. Szerinte az idei feladatoknál Hódmezővásárhely sorsa is kizárólag azon múlik, hogy lesz-e változás az országban, ezért három kérése van az elkötelezett honfitársakhoz.

HIRDETÉS - AIP

Először is meg kell tartani mind a 106 előválasztást, sok civil jelölttel – fogalmaz a polgármester. Úgy látja, az idei év csodálatos eredménye, hogy hat ellenzéki párt összefogott, és 106 közös jelölttel, közös miniszterelnökjelölttel, közös pártlistával és közös programmal indulnak 2022-ben.

– A demográfiai okokon túl a Szájer-botrány, a járványkezelés és a városok kivéreztetése is csökkenti a kormánypárti és növeli az ellenzéki szavazók számát. Soha többé nem lesz kétharmad – szögezi le az ellenzéki politikus. Ugyanakkor a Fidesz szerinte még így is képes lehet megszerezni az 51 százalékos többséget, ezért „most hazánk sorsa múlik azon, hogy minden ellenzéki előtt nyitott, valódi versenyben válasszuk mind a 106 körzetben a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb jelölteket”.

Arra kéri a nekik szurkolókat, hogy találják meg a saját körzetükben a Fidesz 2022-es legyőzésére legalkalmasabb jelöltet, és bármely párthoz tartozik is, támogassák előválasztási indulását és kampányát.

https://www.facebook.com/markizaypeter/posts/711709419536379

– Az előválasztási kampányhoz, az előválasztás lebonyolításához, majd a ’22-es kampányhoz és szavazatszámláláshoz is rengeteg aktivistára, önzetlen magyar polgárra van szükség. A rendszerváltás azon múlik, hányan állunk fel a fotelből és íróasztaltól, áldozzuk fel időnket, energiánkat és pénzünket is a közös ügy érdekében – írja Márki-Zay, majd arra szólítja fel az embereket, hogy vállaljanak aktivista szerepet. Így szórólapozzanak, jelenjenek meg személyesen a fórumokon, csatlakozzanak a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi Kossuth-köreihez, vagy alapítsanak egyet, ha még nincs ilyen településükön.

Végül arra szólítja fel a választókat, hogy segítsenek eljuttatni a valós híreket a kormányzat által eltitkolt járvány-statisztikákról, gazdasági mutatókról, illetve a Fidesz valódi arcát felfedő Szájer-, Szijjártó-, Borkai-, Kaleta-, Demeter-botrányokról.

Mint megírtuk, Hódmezővásárhely 2019-ben újraválasztott polgármestere december közepén vetette fel, gondolkoznak rajta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom párttá alakul. Pártként ugyanis könnyebben „odaférnek” a tárgyalóasztalhoz, illetve azon független, pártonkívüli jelölteknek is hátteret és 2022 után frakciót is tudnának biztosítani, akik nem akarnak egyik jelenlegi ellenzéki párthoz sem csatlakozni, így ők lehetnének a „pártonkívüliek pártja” az ellenzéki összefogáson belül.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 2022-es országgyűlési választás, Fidesz, Márki-Zay Péter, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Szájer-botrány


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest