Rusvai Miklós: Jön a harmadik hullám, ha márciusig nem oltanak nagy számban

Rusvai Miklós: Jön a harmadik hullám, ha márciusig nem oltanak nagy számban

Leszkoven János, a Covid-intenzív részleg egyik vezető főorvosa megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha március végéig nem történik meg az immunizálás, akkor a harmadik hullám kialakulása borítékolható – mondta az RTL Híradónak Rusvai Miklós virológus. Hozzátette: minél több embert, minél hamarabb oltani kellene!

A virológus hangsúlyozta, tulajdonképpen bármelyik csoportot oltják, mindegy, csak oltsanak, hogy mielőbb kialakuljon a nyájimmunitás. Ha az eddigi jelentkezett 600-700 ezer embert sikerülne beoltani, már az óriási előrelépés lenne – mondta.

Ha mérsékelni fogják a kijárási korlátozásokat, akkor azonnal növekedni fog a vírus terjedése, ha az angol variáns bent van az országban, akkor még gyorsabban terjed majd. Szerinte számolnunk kel azzal, hogy meg fog jelenni nálunk is.

Hozzátette: bár azt mondják, hogy a fiatalok körében terjed az új variáns, ám ez volt ősszel is, oda vezetett, hogy nagyon erős hullám tört ki, ez most sem zárható ki. Most is az történhet, hogy átterjed az idősekre – mondta. Szerinte ha megindul a harmadik hullám március-áprilisban, az nagy számú halálozást fog hozni április-májusban.