Tömegrendezvényt szervezett Bicske fideszes polgármestere a városháza elé

Tömegrendezvényt szervezett Bicske fideszes polgármestere a városháza elé

Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné az általa a városháza elé meghirdetett „rendhagyó újévi koncerten” 2021. január 2-án (Fotó: Szeretem Bicskét Facebook-oldal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat – hosszú ideje minden nap többek között ez a félkövérrel kiemelt mondat is olvasható a járványügyi tájékoztatás céljából létrehozott kormányzati honlap minden nap megjelenő, az elmúlt 24 óra fertőzöttségi statisztikáit közlő cikkeiben.

Úgy tűnik azonban, miként azt a Nyugati Fény kiszúrta és a 444 is megírta: Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné még december 31-én egy Facebook-bejegyzésben január 2-ra nyilvános szabadtéri rendezvényre hívta meg a bicskeieket, a városháza lépcsőin tartandó koncertre, a Pannoniáda Gyermekkórus előadásában.

A Szeretem Bicskét Facebook-oldal fényképes beszámolója szerint az eseményt aztán január 2-án, szombaton meg is tartották. A fotók alapján a résztvevők létszámát megbecsülni nem igen lehet, ám egymás mellett álló, maszk nélkül éneklő gyerekek és több tucat érdeklődő látható. Ők túlnyomó részben viseltek maszkot.

– Bár a polgármester eredeti meghívó poszttjából ez nem derült ki, az esemény nemcsak koncert volt – ez is illegális lett volna – hanem politikai esemény is; Bálintné az eseményen megtartotta szokásos évértékelő beszédét is – írta a 444.

A portál kereste a polgármestert, illetve megkérdezték a rendőrséget, „hogy tudtak-e az eseményről, figyelmeztették-e a szervezőket arra, hogy ez törvénysértés, illetve intézkedtek-e január másodikán, illetve folyik-e eljárás a rendezvény szervezője ügyében.”

A 444 cikkében azt is írja, a bicskei polgármester egyike volt azoknak, „akikkel a 2019-es önkormányzati választási kampányban amúgy visszafogottan résztvevő Orbán miniszterelnök a kampány során együtt fotózkodott”. A Nyugati Fény témába vágó bejegyzése azt is megjegyzi, hogy a Felcsúthoz közeli település vezetője – a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint – 2019-es megalapítása óta igazgatósági tag abban a Media Vivantis Zrt. nevű műsorszolgáltató cégben, amelynek elnöke Kelemen Beatrix az alapításkor még Mészáros Lőrinc felesége volt.