Parodisztikus „előrejelzésben” mutatja be Zsiday Viktor, mennyire súlyos év lesz az idei

Parodisztikus „előrejelzésben” mutatja be Zsiday Viktor, mennyire súlyos év lesz az idei

Zsiday Viktor (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ilyen lesz 2021 címen gyűjtötte össze blogján Zsiday Viktor befektetési szakember, hogy a tavalyi, váratlan eseményekben bővelkedő év után mire számít idén – vette észre a Portfólió. A lista természetesen nem valódi előrejelzés, az események humoros fantazmagóriák, amelyekkel a szakember a közelmúlt abszurd történéseire reagál, egyetlen pontját sem kell komolyan venni.

Az általa felvázolt forgatókönyv alapján, januárban „Angliában újabb mutáns koronavírus jön létre, amely már ránézéssel is terjed. Az országok lezárják határaikat, és függönyt húznak Angliára néző partjaikra, hogy még véletlenül se kaphassák el. Természetesen a karantén sikertelen, a vírus az egész világon terjedni kezd. Közben Anglia éhezik, Skócia pedig kikiáltja függetlenségét.”

Hasonló stílusban folytatja a magyarországi „jóslatot”: „Magyarországon az új vírustörzs villámsebes fertőzése miatt a rendkívüli állapotot meghosszabbítják Bicskéig. Orbán Viktor mindenkit megnyugtat, hogy akár 100 000 kórházi ágy is rendelkezésre áll, ha kell, mert az állami kórházellátó megrendelt ennyit az IKEA-tól darabonként 5 millió forintért (később kiderül, hogy emeletes ágyakat rendeltek véletlenül). A forint erősödéssel reagál a hírre.”

Zsiday képzelt világában a január végi EU-csúcson a kontinens totális lezárásáról döntenek, az Európai Központi Bank bejelenti, hogy minden állampapírt megvesz (tévedésből még az összes oroszt is), és az összes EU-s állampolgárnak 10 ezer eurót utal az unió.

Január végén Trump-elnök a Republikánus Konföderációt megalapítva kiléptet néhány államot az Egyesült Államokból, de mivel a Twitter már letiltotta a fiókját, így senki sem értesül az üzeneteiről.

Oroszország sem marad ki a sorból: „A moszkvai belvárosi lakásában olvasgató Navalnijt 7 jegesmedve támadja meg. „Nem tudjuk, hogy kerültek oda, nagyon ritka hogy Moszkváig eljussanak a jegesmedvék” – jelenti be Putyin. Navalnij csodával határos módon túléli a támadást. A rubel először esik, de aztán visszaerősödik.”

Februári „esemény” lesz, hogy brit tudósok kiderítik: a vakcinák nyújtotta védettség csak 3 hétig áll fenn, az EU így 9 milliárd euróért rendel vakcinákat a Pfizertől, hogy havonta újraoltassa a lakosságot. „ Orbán Viktor mindenkit megnyugtat, hogy a honi egészségügy akár minden ebédszünetben be tudja oltani az összes Kárpát-medencében élőt.”  

A március 15-iki nemzeti ünnep eseménytelenül telik Magyarországon, illetve „Gyurcsány Ferenc cáfolja, hogy német kancellári ambíciói lennének”.

Nyáron Joe Biden-t hosszas jogi csatározások után végre beiktatják, de véletlenül alelnökként. Az elnök Kamala Harris lesz, aki bejelenti a Green New Dealt, és 2025-től csak elektromos autókat lehet értékesíteni az USA-ban. 

Ugyancsak nyáron közben a Mediterráneumban megtelik az összes szállás, a végre kiszabaduló turisták minden talpalatnyi területet megszállnak, a tavasz ugyanis megszüntette a koronavírust.

Szeptemberben Angela Merkel lemond a kancellári címről, úgy érzi ideje nyugdíjba vonulnia, de nélküle nem működik a kormány, így visszahívják, és életfogytiglani kancellárnak választják.

Stílszerűen zárul a képzeletbeli 2021-es év:  novemberben Anglia kéri felvételét az EU-ba és az eurózónába. illetve decemberben Orbán Viktor bejelenti, Magyarország a honfoglalás óta nem ért el akkora győzelmet, mint 2021-ben.