Megkapta a vakcinát Győrfi Pál, és meghatódott

Megkapta a vakcinát Győrfi Pál, és meghatódott

Győrfi Pál is megkapta a koronavírus elleni oltást (Fotó: Győrfi Pál Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkapta a koronavírus elleni oltást az Üllői úti Klinika egészségügyi oltópontján Győrfi Pál – az Országos Mentőszolgálat szóvivője és egyben a védelmi intézkedések „arca” ezt a közösségi oldalán jelentette be. – Bevallom, kicsit meghatódtam, több okból is – fűzte hozzá.

Mint írta, egyrészt azért, mert felemelő érzés volt látni, hogy a különböző korú, beosztású egészségügyi dolgozók, orvosok, nővérek, az Országos Mentőszolgálat bajtársai és a többi segítő szakember milyen lelkesen és fegyelmezett rendben veszi fel a védőoltást. Ezt fontosnak nevezte, hiszen példát kell mutatniuk és bátorítani azokat, akik kételkednek, vagy még félelmeik vannak.

https://www.facebook.com/gyorfi.pal/videos/10218390395566642/

Másrészt pedig azért, mert akikkel beszélgetett, mindenki ugyanazt érezte amit ő: egyfajta megkönnyebbülést. – Sok hónapja, a vírus márciusi megjelenése óta erre vártunk, hogy legyen végre védőoltás, amivel magunkat, a családunkat és a betegeinket is meg tudjuk védeni ettől az alattomos ellenségtől, hiszen senki sem tudhatja előre, hogy ha elkapja, nála mennyire lesz súlyos a betegség. Érdemes volt kitartani – írta. Majd hozzátette, „szívből és meggyőződéssel” javasolja másoknak is, hogy amint lehetőségük lesz rá, kérjék a védőoltást, mert minden szakértő szerint hatásos és biztonságos.

– Ráadásul a szúrás sem fájt – zárta sorait Győrfi Pál.

Magyarországon az egészségügyi dolgozókat oltják be elsőként a Pfizer/BioNTech vakcinájával, eddig már csaknem 12 ezren kapták meg a vakcinát. Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnöke éppen hétfőn közölte, hogy a kormányfő is beoltatja majd magát, amikor rá kerül a sor.