Jobbik: Az Orbán-kormány saját korábbi miniszteri megbízottjával sorosozik a fideszes lakájmédia

Jobbik: Az Orbán-kormány saját korábbi miniszteri megbízottjával sorosozik a fideszes lakájmédia

Jobbikos zászlók (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményt adott ki a Jobbik, amelynek előzménye, hogy a kormánysajtóban az elmúlt hetekben jól láthatóan kampányt indítottak a Jakab Péter vezette párt egyik háttérembere, Teplán István tanácsadó ellen. A napokban a Magyar Nemzetben, míg korábban az Origón jelent meg írás a Jobbik politikai tanácsadójáról, melyben a fő „vádpont”, hogy Teplán „Soros embere”.

A jobboldali párt közleménye szerint a Fidesz öngólt rúg a támadásokkal, mivel Teplán István 2010 után környezetvédelmi ügyekben tanácsadóként éppenséggel az Orbán-kormány munkájában vett részt.

A Jobbik felidézi, hogy Teplán egyszerre két környezetvédelmi tanácsi munkacsoportot is vezetett a magyar EU-elnökség alatt, illetve szakemberként képviselte a magyar elnökséget az ENSZ-ben, valamint annak környezetvédelmi programjában (UNEP) is. De Teplán István képviselte Magyarországot 2010­–14 között az EU Környezetvédelmi Ügynökségének igazgatótanácsában (EEA), sőt ő koordinálta a magyar részvételt a 2012-ben Rio de Janeiróban az ENSZ Fenntartható fejlődés címet viselő konferencián is.

– Teplán István szervezte meg első alapító főigazgatóként 2010–13 között a Nemzeti Környezetvédelmi Intézetet (Neki), illetve főtanácsadóként, majd tárcaközi miniszteri megbízottként szervezte Áder János megbízásából a Budapest Víz Világtalálkozót is. Sőt, az Orbán-kormány megbízásából három fenntarthatósági fejlődéssel kapcsolatos konferenciát is szervezett a 2015-ös milánói expó idején – írja az ellenzéki párt.

Végül azzal zárják közleményüket, hogy értesüléseik szerint nem Teplán Istvánon múlott, hogy ma nincs – pontosabban csak látszólag van – kormányszintű környezetvédelem Magyarországon.