Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Népszava: Az atlétikai stadion közelében épülhet a kínai egyetem

Szerző: | 2021. január 06., 09:54 | Belföld

A Déli Városkapu Program győztes látványterve, benne az atlétikai stadionnal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A főváros déli városkapujában, a Nagyvásártelep közelében kaphat helyet a kínai Fudan Egyetem budapesti campusa a Népszava szerint. A kiszemelt ingatlan a korábban olimpiai falunak, később „Budapest Diákváros – Déli Városkapu” néven emlegetett kormányzati fejlesztés megvalósítására kijelölt dél-pesti területen található.

HIRDETÉS - AIP

Ezt erősíti, hogy a Fudan Egyetemről szóló kormányhatározatban hivatkoznak egy 2018-as törvényre, amelynek melléklete nevesíti is a Ráckevei (Soroksári) Duna-ág–Kvassay Jenő út–Soroksári út–Galvani utca vonalában megépülő új Duna-híd határolta területet, ahol összességében egy 8500 férőhelyes kollégiumi, sport, rekreációs és más funkciókat magába foglaló új városnegyed épül Budapest Diákváros néven. A kormányhatározat megfejtését a lapnak egy, a tervekre rálátó forrása is megerősítette.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A szóban forgó terület a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő Atlétikai Centrummal átellenben található. A kormányrendeletből az is kiderült, hogy az egyetemnek otthonául szolgáló telkeket a kormány vásárolja meg, erre 821 millió forintot különítenek el a költségvetésből.

A sanghaji egyetem hazai megjelenését a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezte. A napilap emlékeztetett, hogy Orbán Viktor 2018-ban adta áldását a tervre, éppen akkor, amikor a CEU ellen heves hadjáratot indítottak. 2019 decemberében Palkovics László miniszter pedig alá is írta az új campusról szóló megállapodást az egyetem képviselőivel. Az akkori elképzelések szerint 2024-re készülhet el a campus, ahol négy-öt karon (gazdasági, nemzetközi kapcsolatok, orvosi, műszaki tudományok) folyna az oktatás.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Déli Városkapu, diákváros, Fudan Egyetem


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest