A középiskolákban várhatóan marad a digitális oktatás

A középiskolákban várhatóan marad a digitális oktatás

A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én (Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Maradjon január 11-e után is a novemberben bevezetett digitális oktatás a középiskolákban – Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentése szerint ezt javasolja az operatív törzs a kormánynak. Az óvatossággal indokolta ezt a lépésüket.

Az államtitkár beszámolt arról, hogy a téli szünet ideje alatt megtörtént minden óvodában és iskolában a takarítás, illetve a jelentkező pedagógusokat az év első hétvégéjén ingyenesen tesztelték. A lehetőséggel több mint 20 ezren éltek és 209 pozitív esetet szűrtek ki. – Örültünk volna, ha többen élnek a lehetőséggel – fogalmazott Maruzsa Zoltán, hozzátéve, hogy ettől függetlenül is érdemes volt megszervezni a tesztelést.

Jelenleg egyébként a koronavírus miatt 12 óvodában – jellemzően egy-két csoportban –, illetve 14 általános iskolában van rendkívüli szünet és tantermen kívüli digitális munkarend.

A továbbra is csak online követhető tájékoztatón Müller Cecília a friss adatok ismertetése kapcsán – 3068 új fertőzött és 127 elhunyt – úgy fogalmazott, hogy messze nem vagyunk a járvány végén, a bevezetett szabályokat nagyon fontos betartani. Az oltás a terveknek megfelelően zajlik, az intenzív és sürgősségi osztályokon dolgozók már megkapták a vakcinát és folyamatban van mások esetében. Szerda estig összesen 31 500 egészségügyi munkatársat oltottak be. A tiszti főorvos szavai szerint „kellően nagy” az érdeklődés, ezért tudja, hogy nem mindig könnyű bejelentkezni az oltópontokra.

Müller Cecília jó hírnek nevezte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Moderna vakcináját is, ebből Magyarország 1,744 millió adagot kötött le. Az oltóanyagból már a jövő héten érkezhet hazánkba.

Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője arról számolt be, hogy az elmúlt 24 órában összesen 207 ember szemben intézkedtek, mert nem vagy nem megfelelően viselte a maszkot. A kijárási tilalom megszegése miatt 335 intézkedés történt.