Eladták a DVTK-t, Szíjj László érdekeltsége az egyik új tulajdonos

Eladták a DVTK-t, Szíjj László érdekeltsége az egyik új tulajdonos

DVTK Forrás: a klub honlapja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új tulajdonosa van a DVTK futballcsapatának. A klubot működtető, többségi tulajdonrészt birtokló Borsodsport Invest Kft.-t ugyanis eladta a Leisztinger Tamás nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Arago Befektetési Holding Zrt. A vevő a Borsodi Sport Holding Kft., az adásvételi szerződést is aláírták – derül ki a miskolci egyesület szerdai közleményéből.

A Borsodi Sport Holding Kft.-t a cégadatbázis szerint egy hete jegyezték be, tulajdonosa Magyar Mátyás, akinek a szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít a cégben. Tulajdonrésze van mellette még a Hódútként ismert építőipari vállalatnak, azaz a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft.-nek is, amely Szíjj László, a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert jachtoztató nagyvállalkozó érdekeltsége.

„A DVTK mindig is nagy hagyományokkal és szurkolótáborral rendelkezett, de az elmúlt tíz évben a klub – az előző tulajdonosi körének is köszönhetően – újra visszakerült a magyar sport térképére – mondta Magyar Mátyás, a Borsodi Sport Holding Kft. ügyvezetője és a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa. – A klubot irányító menedzsment kiváló munkájának köszönhetően a DVTK hatalmas fejlődésen ment keresztül. Stabil gazdasági alapokon álló regionális szervezetté, valamint olyan sport branddé nőtte ki magát, amely vonzóvá tette számunkra ezt a pénzügyi és szakmai befektetést. Egy ilyen környezetben lehetőségünk lesz arra, hogy a sportolóknak a professzionális edzői háttér mellett, infrastrukturálisan és orvosszakmai oldalról is olyan támogatást biztosítsunk, ami a személyi fejlődésükkel párhuzamosan egy még erősebb, egységesebb és akár nemzetközi szinten is az élvonal felé törekvő csapatot eredményez. Ez az elsődleges cél, amiért közösen kell dolgoznunk – áll a klub honlapján megjelent közleményben.

Leisztinger Tamás cégcsoportjához tíz évvel ezelőtt került a DVTK. A klub honlapjának a közelmúltban nyilatkozó Sántha Gergely, a DVTK elnöke azt mondta, Leisztinger Tamás saját vagyonából tíz év alatt több mint 5 milliárd forintot invesztált a klubba.

A DVTK-nak futball-, jégkorong-, kosárlabda- és röplabdacsapata is van. A jégkorongcsapat, a DVTK-Jegesmedvék a szlovákiai Extraligában versenyez, és a 12 csapatos bajnokság 10. helyén állnak. A futballcsapat az NB I. utolsó helyén szerénykedik. A női kosarasok a dobogó 3. helyét foglalják el, a női röplabdázók pedig az élvonal A csoportjának 8. helyéről várják a folytatást.