Újra ringbe lépett Lázár János, és kihívta Rogán Antalt

Újra ringbe lépett Lázár János, és kihívta Rogán Antalt

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szerencsejáték Zrt. 49 százalékát kitevő részvénycsomagot is szeretné megkapni Lázár János a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány számára – írja az Mfor. A korábbi Szent István Egyetemről van szó, amely februártól alapítványi fenntartásban működik tovább, az alapítvány kuratóriumát Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vezeti, míg a tagok között Lázár János is szerepel.

A lap szerint Lázár János tervei között szerepel, hogy az alapítványi vagyon deklaráltan, garanciákkal körbebástyázva őrizze meg közvagyon jellegét.

A szerencsejáték ugyanakkor – ahogy a cikk fogalmaz – Rogán Antal és körének felségterülete. A cég igazgatóságának elnöke, Bíró Marcell pár éve még Rogán államtitkáraként dolgozott, de a felügyelőbizottságban is ül olyan személy, aki korábban Rogán munkatársa volt. Ezért a javaslatot ringbe hívásnak is lehet tekinteni, információik szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán gépezete már mozgásba is lendült, hogy megakadályozza a céges csomag átadását az alapítványnak.

Azt egyébként a lap is nagy kérdésnek nevezi, vajon mennyi a realitása a szerencsejáték társaság kiszemelésének.

Az Mfor ír Lázár János egy javaslatáról is, amelynek értelmében kinyitnák a magyar költségvetést, és brutális mennyiségű pénzt öntenének a vidékre. Forrásaik szerint ezermillárd forintos nagyságrendben emelkednének meg a büdzsé kiadásai ezekre a célokra. Állítólag a közelmúltban győzködte arról Lázár a miniszterelnököt, és a megbeszélésen rajtuk kívül még részt vevő kormánytagokat, hogy a 2019-es önkormányzati választások után a menekülőút a Fidesz számára a vidéken élők támogatásának megnyerése.