Szentendrei temetkezési vállalkozó: Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak

Szentendrei temetkezési vállalkozó: Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak

Temető (Képünk csak illusztráció, Forrás: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy megdöbbenést keltett Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő péntek reggel közzétett videója, amelyben egy szentendrei halottasházban uralkodó áldatlan állapotokat mutatott be. Miután Szentendre polgármestere is vizsgálatot indított az ott tapasztalt kegyeletsértő állapotok ügyében, megszólalt a temetőt üzemeltető cég, az Interwork Kft. a helyi Szentendre és vidéke portálnak.

A videó a Szentendrei Köztemető halottasházában készült, ahol fekete zsákban, fa koporsókban fekszenek az elhunytak, ám sok esetben a koporsók – a helyhiány miatt – nincsenek lefedve, sőt egy személy alsóneműben látható a videón a nyitott koporsóban – írja a lap, amely megkérdezte az üzemeltetőt, hogy szabályosan történik-e halottak tárolása.

„Hogy, mi az oka ennek? A világjárvány, a covid. Ez csak azoknak megdöbbentő, akik nem ebben az iparágban dolgoznak, én sem akadok ki, ha bemegyek egy étterem konyhájába” – mondta el megkeresésükre Simon Zsolt, a cég vezetője, aki nem tagadta, hogy a felvétel valódi.

Mint hozzátette, a halottakat a jogszabálynak megfelelően tárolják, és máshol ennél sokkal súlyosabb videókat lehetne készíteni. Az egésznek egyébként az az oka, hogy a hosszú hétvége és az ünnepek miatt több holttest gyűlt össze az épületben.

A lap szerint a halottasházban húsz hely van. és a videón egy szoba látható, így nem tudni, jelen pillanatban hány halottat őriznek itt. Az Interwork Kft. jelenleg három temetőt üzemeltet a Dunakanyarban (Szentendre mellett Ürömön és Csobánkán), és 15 helyen vannak irodáik.

A lap az ügyben megkereste az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestületet, hogy megtudják, mennyire felelnek meg a jogszabályoknak a videón látottak, de választ még nem kaptak.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere helyszíni szemlét rendelt el a köztemetőben, és még pénteken helyszíni vizsgálatot tart a járási Népegészségügyi Intézet és a rendészet bevonásával.