Helyettes fővárosi tiszti főorvos: Aki nem regisztrál, nem kaphat oltást

Helyettes fővárosi tiszti főorvos: Aki nem regisztrál, nem kaphat oltást

Megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját egy dolgozó az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház szakrendelõjében 2021. január 9-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aki nem regisztrál a koronavírus elleni vakcinára, vagyis nem jelzi az igényét, önmagát zárja ki az oltandók köréből – a 444.hu egyik olvasója erről kapott hivatalos levelet a helyettes fővárosi tiszti főorvostól.

A cikk szerint egy nyugdíjas olvasójuk több levelet írt több hivatalnak is a témában, míg végül Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tiszti főorvostól választ kapott. Ebben az szerepelt, hogy „ az állam felé ezek a regisztrációk jelzik, mennyi oltóanyagot szükséges beszerezni, mivel az oltás ÖNKÉNTES”. – Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt – írta, megismételve, hogy a vakcina beadatása önkéntes, így aki meg szeretné kapni, annak regisztrálnia kell.

A portál idézi Rogán Antalt, aki korábban azt mondta, hogy aki nem regisztrál, az „hátrébb kerül a sorban”. A miniszter álláspontja azért is fontos, hiszen az általa vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda kezeli a vakcinainfo.gov.hu oldalt, ahol jelentkezni lehet a védőoltásért.

A Facebookon szombaton közzétett videójában Karácsony Gergely is a regisztrációra buzdított. Mint a főpolgármester mondta, neki ezer oka van, hogy ne bízzon a kormányban, de a védőoltással kapcsolatos bizalom nem a kormányról vagy az ellenzékről adott értékítélet.