Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Ha nem regisztrál, tényleg nem fog oltást kapni

Szerző: | 2021. január 10., 15:58 | Belföld

Győrfi Pál is megkapta a koronavírus elleni oltást (Fotó: Győrfi Pál Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronacvírus sajtóközpont a Hvg kérdésre megerősítette, hogy az előzetes regisztráció valóban feltétele a koronavírus-oltás beadásának. Válaszukban ezt azzal magyarázzák, hogy az oltás önkéntes, ezért mindenkinek jeleznie kell, ha kéri az oltást.

HIRDETÉS - AIP

Regisztrálni egész évben lehet, de előfordulhat, hogy a később regisztálók később kapják meg az oltást. A regisztrálók azonban nem egyszerű érkezési sorrendben részesülnek az oltásban. Prioritási kategóriákba sorolják őket, és a jobban részorulók előkk kerülnek majd sorra.

Ahogy lapunk is megírta, Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tiszti főorvos azt írta egy hivatalos levélben, hogy „az állam felé ezek a regisztrációk jelzik, mennyi oltóanyagot szükséges beszerezni, mivel az oltás ÖNKÉNTES”.

„Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt” – írta, megismételve, hogy a vakcina beadatása önkéntes, így aki meg szeretné kapni, annak regisztrálnia kell.

Címkék: koronavírus, védőoltás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest