Rakonczay Gábor állva evezve indult útnak az Atlanti-óceán túlpartja felé

Rakonczay Gábor állva evezve indult útnak az Atlanti-óceán túlpartja felé

Fotó: Rakonczay Gábor/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A manapság divatos SUP (állva evező csónak) talán az utolsó olyan vízi jármű, amivel még nem szelték át az Atlanti-óceánt. Rakonczay Gábor extrém sportoló most megpróbálja ezt, számol be a HVG.

A sportoló a kanári-szigeteki Gran Canariáról indult útnak, ahol már december óta készült a kihajózásra. Számításai szerint 60-65 nap alatt fog átérni Amerikába, a táv 5200 kilométer.

https://www.facebook.com/rakonczayexpediciok/posts/231297195107951?__cft__[0]=AZVwIRvx6oq7rWHi12iCBI5DGEzWRFQ7IeAV4v1EDXqrES4el2Fd76lXmggwuRVskKVYexL53qBOaS6BIILx9ZgE_VYPQzr2Gi69GMSGUostJzVVZHF0Fqm05BkQ-9VKFupgqQDnmywArUbzZPYR_FIJ&__tn__=%2CO%2CP-R

Először délnyugat felé tart, majd Antigua (a célállomás) felé fordul. A SUP, amit saját maga tervezett, öt méter hosszú, és másfél méter széles. Kabin nincs rajta, tehát nincs hova bújni az időjárás viszontagságai ellen.

A csónakon több jeladó is van, amelyek rendszeresen küldik a SUP helyzeti adatait.

Címkék: atlanti-óceán