A közterületi alkoholfogyasztást is vizsgálja a rendőrség a fideszes polgármester illegális újévi bulija kapcsán

A közterületi alkoholfogyasztást is vizsgálja a rendőrség a fideszes polgármester illegális újévi bulija kapcsán

Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang kérdésére megerősítette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata, hogy az újév másnapján a város fideszes polgármestere, Bálint Istvánné által szervezett koncert és politikai évértékelő rendezvény kapcsán nem csak a rendezvény illegális megszervezésének körülményeit, de azt is vizsgálják, hogy miként fordulhatott elő, hogy a kormány közterületi alkoholfogyasztást tiltó rendelete dacára ingyen alkoholt, forralt bort is osztogattak a résztvevőknek, illetve, hogy több rendező nem tartotta be, illetve résztvevőkkel nem tartatták be a maszkhasználati szabályokat. A rendőrség konkrétan azt válaszolta ezt firtató kérdésünkre, hogy a „maszkhasználati szabályok megsértését és a közterületi alkoholfogyasztást is szabálysértési eljárásban” vizsgálják.

Azt is megkérdeztük a hatóságtól, hogy pontosan mely szervük vizsgálódik az ügyben és kizárásra került-e a Bicskei Rendőrkapitányság elfogultság miatt. Erre azt a választ kaptuk tőlük, hogy valamennyi az üggyel kapcsolatos eljárás (nem csak szabálysértési, hanem közigazgatási hatósági eljárás is indult az ügyben) a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon folyik, nem a bicskein.

Azt is szerettük volna megtudni a rendőrségtől, hogy van-e már eljárás alá vont személy az ügyben. Valamint kértük a hatóságtól, hogy amennyiben van már ilyen eljárás alá vont személy és ő közszereplő, akkor nevezzék is meg. Erre úgy reagáltak, hogy ezidáig nincs eljárás alá vont személy.

Az ügy lényege, hogy maga Bálint Istvánné, Bicske kormánypárti polgármestere invitálta a Fejér megyei kisváros lakóit az érvényben lévő járványügyi szabályok ellenére a városháza előtti téren január 2-án megtartott koncertre, valamit az évértékelő beszédére. A rendezvény rendhagyóra sikeredett, ugyanis a szervezők szinte az összes járványügyi szabályt megszegték. A 484/2020. kormányrendelet ugyanis meglehetősen kategorikusan fogalmaz a tárgyban: „Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat”. A rendezvényre ingyen forralt borral csalogatták a város polgárait, amely pedig a 656/2020. kormányrendeletbe ütközik, amely kimondja: „2020. december 24. napjától 2021. január 3. napjáig azon a közterületen is tilos szeszesitalt fogyasztani, ahol ezt más jogszabály nem tiltja”.

Korábban a Magyar Hang birtokába került egy Youtube-os beszámoló a rendezvényről, amelyen jól látszik, hogy rengetegen éltek a polgármester meghívásával és vettek részt a rendezvényen.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.