Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A közterületi alkoholfogyasztást is vizsgálja a rendőrség a fideszes polgármester illegális újévi bulija kapcsán

Szerző: | 2021. január 11., 11:15 | Belföld

Bálint Istvánné, Bicske fideszes polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang kérdésére megerősítette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata, hogy az újév másnapján a város fideszes polgármestere, Bálint Istvánné által szervezett koncert és politikai évértékelő rendezvény kapcsán nem csak a rendezvény illegális megszervezésének körülményeit, de azt is vizsgálják, hogy miként fordulhatott elő, hogy a kormány közterületi alkoholfogyasztást tiltó rendelete dacára ingyen alkoholt, forralt bort is osztogattak a résztvevőknek, illetve, hogy több rendező nem tartotta be, illetve résztvevőkkel nem tartatták be a maszkhasználati szabályokat. A rendőrség konkrétan azt válaszolta ezt firtató kérdésünkre, hogy a „maszkhasználati szabályok megsértését és a közterületi alkoholfogyasztást is szabálysértési eljárásban” vizsgálják.

HIRDETÉS - AIP

Azt is megkérdeztük a hatóságtól, hogy pontosan mely szervük vizsgálódik az ügyben és kizárásra került-e a Bicskei Rendőrkapitányság elfogultság miatt. Erre azt a választ kaptuk tőlük, hogy valamennyi az üggyel kapcsolatos eljárás (nem csak szabálysértési, hanem közigazgatási hatósági eljárás is indult az ügyben) a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon folyik, nem a bicskein.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Azt is szerettük volna megtudni a rendőrségtől, hogy van-e már eljárás alá vont személy az ügyben. Valamint kértük a hatóságtól, hogy amennyiben van már ilyen eljárás alá vont személy és ő közszereplő, akkor nevezzék is meg. Erre úgy reagáltak, hogy ezidáig nincs eljárás alá vont személy.

Az ügy lényege, hogy maga Bálint Istvánné, Bicske kormánypárti polgármestere invitálta a Fejér megyei kisváros lakóit az érvényben lévő járványügyi szabályok ellenére a városháza előtti téren január 2-án megtartott koncertre, valamit az évértékelő beszédére. A rendezvény rendhagyóra sikeredett, ugyanis a szervezők szinte az összes járványügyi szabályt megszegték. A 484/2020. kormányrendelet ugyanis meglehetősen kategorikusan fogalmaz a tárgyban: „Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat”. A rendezvényre ingyen forralt borral csalogatták a város polgárait, amely pedig a 656/2020. kormányrendeletbe ütközik, amely kimondja: „2020. december 24. napjától 2021. január 3. napjáig azon a közterületen is tilos szeszesitalt fogyasztani, ahol ezt más jogszabály nem tiltja”.

Korábban a Magyar Hang birtokába került egy Youtube-os beszámoló a rendezvényről, amelyen jól látszik, hogy rengetegen éltek a polgármester meghívásával és vettek részt a rendezvényen.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bálint Istvánné, Bicske, illegális rendezvény, járványügyi korlátozások, koronavírus, koronavírus-járvány, közterületi szeszesital-fogyasztás, maszkhasználat, Székesfehérvári Rendőrkapitányság, újévi koncert


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest