Orbán Viktor a Fidesz–KDNP EP-képviselőivel egyeztetett

Orbán Viktor a Fidesz–KDNP EP-képviselőivel egyeztetett

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) fogadja a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselõit Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. január 11-én (Fotó: MTI /Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfő délután a Karmelita kolostorban a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőit fogadta – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az évindító egyeztetésen az Európa előtt álló legfontosabb kihívásokról volt szó. Elhangzott: 2021-ben is éles politikai viták várhatók az EU-ban. A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság, a vakcina-beszerzés nehézkessége, a brexit következményei, a bevándorlás brüsszeli ösztönzése csak néhány a problémák sorában.

– A megbeszélésen leszögezték: a magyar kormánypárti EP-képviselők minden európai vitában a leghatározottabban kiállnak Magyarország, a magyar emberek érdekeiért – közölte a sajtófőnök.

A megbeszélés immár a kormánypártok korábbi brüsszeli alapembere, Szájer József nélkül zajlott, aki azt követően mondott le mandátumáról tavaly év végén, hogy rajta kapták, egy illegális homoszexuális orgián vett részt. Szájer táskájában drogot is találtak, amiről a politikus azt állította, nem tudja, hogy került oda. Szájer utódja Schaller-Baross Ernő lesz az EP-ben.