Szanyi Tiborék pártja a neten keres képviselőjelölteket

Szanyi Tiborék pártja a neten keres képviselőjelölteket

Szanyi Tibor (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az interneten keresztül keres képviselőjelölteket a Szanyi Tibor nevével fémjelzett Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM). A párt ugyanis szeretne részt venni a 2022-es választásokra készülve az ellenzék által szervezett előválasztásokon, habár az még mindig nem dőlt el, hogy a 106 egyéni választókerületből pontosan mennyi helyen versenyeztetik majd így az aspiránsokat.

Ahhoz, hogy valaki az ISZOMM képviselőjelöltjének jelentkezhessen, nem kell első körben mást tennie, mint kitölteni egy internetes űrlapot. Ebben a személyes adatokon túl olyan kérdésekre kell válaszolnia, mint hogy van-e szabadideje, tud-e öt önkéntest vinni a csapatba, illetve meg kell neveznie három fontos közügyet az adott választókerületben.

A jelentkezéseket május 1-ig várják, ahogy fogalmaznak, a „106 legbátrabb emberre számítanak”. A párt a „politikai kereteket” adja majd.

Huszti Andrea, a párt elnöke azt mondta, hogy ők elutasítják „a füstös szobák háttér-mutyijait”, s náluk mindössze három, nyilvános feltétel van: az illető vallja magáénak az „Igen, Szocializmus!” nevű programjuk tartalmát, legyen rengeteg feláldozható szabadideje és öt igazi segítője. – Az ISZOMM biztos abban, hogy az effajta szociális, morális és környezeti válságot a szocializmussal lehet felszámolni – fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért várják a képviselőjelöltnek jelentkezőket.

Az ellenzéki pártok – Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd – már tavaly megállapodtak abban, hogy közös listával, közös programmal és 106 közös egyéni képviselőjelölttel vágnak neki a 2022-es választásnak. Az biztos, hogy a szintén közös miniszterelnök-jelöltet előválasztáson választják majd ki, az azonban egyelőre nem dőlt el, hogy a 106 egyéni jelöltjüket hogyan találják meg. Vannak, akik mindenhol megversenyeztetnék az aspiránsokat, mások a legutóbbi voksoláson győztes politikusokat automatikusan újraindítanák. Az ellenzéki összefogás idei egyik nagy feladata ez lesz.