Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Operatív törzs: Túl jól haladnak az oltásokkal, ezért lesz szükség a kínai vakcinára

Szerző: | 2021. január 15., 11:56 | Belföld

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. november 27-én (Fotó: Koronavírus tájékoztató oldal/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az oltások jól haladnak, „túl jól is”, eddig 130 ezer ember oltására megfelelő vakcina érkezett, és 106 ezer fő meg is kapta a védőoltást – mondta el Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője az operatív törzs pénteki fellépésén. – Az oltások ütemét a vakcinaszállítmányok határozzák meg, és mivel elég lassan érkeznek hazánkba az újabb tételek, a kormány máshonnan is vásárolna védőoltást, hogy fel tudják gyorsítani a vakcinációt – tette hozzá.

HIRDETÉS - AIP

A napi adatokat megismételve Galgóczi Ágnes elmondta, hogy 1513 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 349 149 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írta a kormányzati tájékoztató honlap. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 177 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 225 021 fő, az aktív fertőzöttek száma 112 951 főre csökkent. 4600 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 337-en vannak lélegeztetőgépen. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Újságírói kérdésre Galgóczi Ágnes elmondta, hogy december végén 3 ezer fő oltására alkalmas Szputnyik V típusú orosz vakcina érkezett hazánkba, amellyel tudományos kutatást végeznek, ezen túl azonban nem bocsátkozott részletekbe, vagyis semmi nem derült ki az esetleges eredményekről, illetve a további menetrendről.

Az elmúlt hétvégén a 150 főnél nagyobb létszámú idősotthonokban kezdődött meg az oltás, ez a program az előttünk álló hétvégén folytatódik a további intézményekben, immár a héten érkezett Moderna-vakcinával – tájékoztatott az osztályvezető.

A január 23-án esedékes központi középiskolai írásbeli felvételik kapcsán Galgóczi Ágnes elárulta, hogy a járványügyi szabályoknak megfelelően zajlanak majd a vizsgák, a szülők nem léphetnek be az iskola területére. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Galgóczi Ágnes, operatív törzs, vakcina


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest