444: A Hír Tv műsorvezetőjéből is SZFE-s oktató lesz

444: A Hír Tv műsorvezetőjéből is SZFE-s oktató lesz

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiszivárgott egy lista a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltásával kapcsolatban, amely szerint majdnem harminc új névvel bővült a a felmondások miatt alaposan megcsappant tanári kar. Eszerint többek között a Hír Tv műsorvezetője, Velkovics Vilmos is oktató lehet az intézményben – állítja a 444.

Mint írták, az idei szabadságigényekkel kapcsolatban minden főállású oktatónak elküldtek egy dokumentumot, amin feltehetőleg véletlenül, de látható az új tanárok neve is, akik január 1-től dolgoznak az intézménynél. A 444 úgy értesült, hogy ők jöhetnek a korábban felmondott tanárok helyére. 

A lap szerint a listán felbukkant Velkovics Vilmos, a Hír Tv műsorvezetőjének neve is, aki korábban még a szintén kormánypárti Echo Tv-n hírhedtté váló interjút készített Kálló Dániellel, a Független Diákparlament elnökével, akinek nyelvtani ismereteit próbálta számon kérni. A beszélgetést végül a csatorna eltűntette.

A 444 arra is emlékeztetett, Velkovics éppen pénteken interjúzott Szarka Gáborral, az SZFE kancellárjával, akit arról is kérdezett, kik lesznek az intézmény új oktatói, ám Szarka kitért a konkrét válaszadás alól. Vagyis akkor kérdezgette Velkovics Szarkát, mikor már eldőlt, hogy ő maga is oktatni fog, ám ezt a beszélgetésben nem jelezte.

A lap cikkének megjelenését követően Velkovics Facebook-oldalára az alábbit írta: „Igen, tanítani fogok az új SZFE-n. Igen, nagyon jó intézmény lesz. Hiszek benne, hogy a diákok tanulni akarnak, mert ez egy oktatási intézmény. Közben maradok a Hír Tv képernyőjén is.”

Kik csatlakoztak még az SZFE oktatói gárdájához?

A 444 több más új oktató nevét is nyilvánosságra hozta. Például információik szerint a listán szerepel még Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze, Baska Barbara, aki korábban Orbán Viktor miniszterelnök facebookos videóit is készítette, továbbá az a Banner Géza is, aki a Duna Tv Kívánságkosár, illetve a Kossuth Rádió Napközben című délelőtti műsorát vezette.

Az SZFE új vezetése egyébként az egyetem történetének legjelentősebb fejlesztési programját ígéri, és három külön intézetre osztják az egyetemet, ám a hallgatók – akik az olvasóink szavazatai alapján elnyerték a Magyar Hang Év Embere díját – tovább tiltakoznak, erről itt írtunk korábban.