Hiába hívták futni, Németh Szilárd nem reagált az ajánlatra

Hiába hívták futni, Németh Szilárd nem reagált az ajánlatra

Németh Szilárd (Fotó: Németh Szilárd Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érdemben nem reagált a Honvédelmi Minisztérium államtitkári posztját betöltő Németh Szilárd arra, hogy a Momentum elnöke kihívta egy szigetkörre. Ám azért odaszólt Fekete-Győr Andrásnak.

A különös adok kapok Fekete-Győr András és több fideszes politikus között a napokban kezdődött. A Momentum elnöke kifogásolta, hogy Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár egy elit brit katonaiskolában tanulhatott a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként. Erre jött a fideszes Budai Gyula első kellemetlenkedő megjegyzése: „Fekete-Győrnek és társainak pedig azt javaslom, hogy jó lenne ha egy kicsit kussolnának, és amihez nem értenek abban befognák a szájukat!”. Még azt is hozzátette, nagy tételben fogadna bárkivel és bármiben, „hogy FEGYőR Bandi nem csinálná végig azt a három hetes katonai alapkiképzést, amit jómagam és sok ezer katona végigcsinált!”. Németh Szilárd pedig felajánlotta az ellenzéki politikusnak, hogy „sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt. Legyen a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonája”.

Fekete-Győr András válaszul egy szigetkörre invitálta a két politikust, hozzátéve, hogy „aki lemarad, az egy hónapig önkéntes munkát végez”.

Németh Szilárd arra érdemben nem reagált, hogy futásra hívták. Facebook oldalára a sajátos szócsata részeként annyit írt ki, hogy „a Magyar Honvédségben nem nyüszítve menekülő vörös rókákat, hanem a haza fegyveres szolgálatára alkalmas, a magyar nemzethez hű honvédeket képeznek”. Majd azt is jelezte, hogy véleménye szerint azt az esküszöveget sohasem lehet majd hallani Fekete-Győr Andrástól, amelyben arra esküdne, hogy Magyarországot híven szolgálja, hűséges honvédja lesz.

A szigetkör egyébként nemcsak Németh Szilárd, hanem Budai Gyula tetszését sem nyerte el. A fideszes politikus ugyanis inkább egy kettes fogathajtó versenyt ajánlott.