Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

68-an elhunytak, 875 új fertőzöttet találtak

Szerző: | 2021. január 18., 08:45 | Belföld

Képünk illusztráció. A Zalaegerszegi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa mintát cseppent egy antigén gyorsteszt paneljére a Zala Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Rehabilitációs Igazgatási Fõosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértõi Osztályán kialakított vizsgálóban 2021. január 16-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

HIRDETÉS - AIP

875 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 352 703  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 68 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 409 főre emelkedett – közölték hétfő reggel a hivatalos oldalon.

HIRDETÉS - AIP

Hozzátették: a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 230 441 fő, az aktív fertőzöttek száma 110 853 főre csökkent. 4445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 330-an vannak lélegeztetőgépen.

A hivatalos oldalon arról is írnak, hogy „eddig mindössze közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, a rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották, eddig 123 188 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozó és eddig tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása.”

Az oldal adatai alapján az elvégzett mintavételek száma 2 963 613, ami 9903-mal több, mint az előző nap közölt adat. A gyógyultak száma 1826-tal emelkedett, míg az aktív fertőzötteké 1019-cel csökkent. A kórházban ápoltak száma 100-zal nőtt, a lélegeztetőgépen lévőké pedig 1-gyel nőtt 24 óra alatt.

Az elhunytak között van egy 42 éves férfi is, ezúttal ő a legfiatalabb, a hivatalos oldalon kóros elhízás és magas vérnyomás szerepel alapbetegségként mellette.

Címkék: koronavírus


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest