Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Elrendelték M. Richárd letartóztatását

Szerző: | 2021. január 18., 15:08 | Belföld

M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte M. Richárd letartóztatását – értesült a Telex. Az információt a férfi védője is megerősítette nekik, és arról is beszéltek, fellebbeztek a döntés ellen.

HIRDETÉS - AIP

A lap emlékeztettt: az ügyészség azután indítványozta már nem először a 43 éves férfi letartóztatását, hogy M. Richárd szilveszterkor a belvárosi éttermében bulit tartott, ahol a gyanú szerint nemcsak terített, hanem használt is kábítószert.

HIRDETÉS - AIP

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Telexnek azt nyilatkozta, a döntés ellen az ügyészség is fellebbezett, ugyanis a bíróság csak a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el letartóztatást, „a szökés-elrejtőzés veszélye viszont a bíróság álláspontja szerint nem áll fenn”. Vagyis az ítélet nem jogerős még, de addig is, amíg az meg nem születik, letartóztatják M. Richárdot. A letartóztatást a másodfokú eljárás befejezéséig – ami a Dózsa György úti baleset jogerős ítéletét jelenti – fenntartják.

Maga a férfi egyébként nem volt jelen hétfői tárgyalásán, miután barátnője állítása szerint igazoltan koronavírusos lett. Emiatt a bíróság távmeghallgatással tudta bekapcsolni őt az egyébként zárt tárgyalásra.

M. Richárdot többek közt azzal vádolják, 2017-ben Budapesten a Dózsa György úton nagy teljesítményű nyugati rendszámú személyautójával 100 kilométeres sebességnél is jóval gyorsabban összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval, amelynek két utasa meghalt, vezetője pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Címkék: Fővárosi Törvényszék, letartóztatás, M. Richárd


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest