„Mi, az SZFE tanárai, ragaszkodunk az igazsághoz” – több mint 100 oktató üzent az új vezetésnek

„Mi, az SZFE tanárai, ragaszkodunk az igazsághoz” – több mint 100 oktató üzent az új vezetésnek

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 107 tanár írta alá azt a közleményt, amiben követelik, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetői ismerjék el az óraadó tanárok őszi teljesítését és január végén fizessék ki a járandóságukat – írja a 444.

– Mi, az SZFE tanárai, ragaszkodunk az igazsághoz: jelenléti, illetve online oktatás zajlott a tanév őszi szemeszterében, és január végéig lezajlik a vizsgaidőszak. A hallgatók teljesítését jelenléti ívekkel, vizsgalapokkal és felvételeken rögzített vizsgafeladatokkal igazoljuk. (...) ragaszkodunk az óraadó tanárok teljesítésének elismeréséhez, járandóságuk január végi kiegyenlítéséhez (...), hogy az őszi szemeszter őszi szemeszterként legyen lezárva – írják.

Követelték azt is, ne történhessen a Neptun rendszerben olyan adminisztratív manipuláció, amely az őszi félévet nulla kredittel érvényteleníti. Közleményük arra is kitér, negyvenöt osztályvezető tanár a negyvenkilencből állásfoglalást küldött az új vezetőségnek, kinyilvánította, hogy nem fogadja el az őszi félév eltüntetését — ám erre egy hete nem kapnak választ. Az aláírók közt szerepel többek között Fullajtár Andrea, Hegedűs D. Géza és Hajdu Szabolcs, a teljes névsor itt olvasható.